2017.06.11.

BODY KIÁLLÍTÁS, MENTŐMÚZEUM

Tanulmányi és jutalom kirándulás Budapest

2018. Június 11.-én iskolánk diákjai 27 fővel, 3 kísérő pedagógussal részt vehettek az iskola által tervezett Tanulmányi és jutalom kiránduláson. A tanulók 2 helyszínt látogattak meg, a Kresz Géza mentőmúzeumot, és a Body kiállítást. A mentéstörténeti tárlat keretében a diákok a magyarországi mentés történetével, az orvoslás történetével, múltjával ismerkedhettek meg. Az anatómiai kiállítás kiválóan elmélyitette a tanulók anatómiai, élettani tudását.

Body kiállítás

Body kiállítás


2017.04.22.

FÖLD NAPJA 2018.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. 192 országban egyidőben emlékeztek meg és tartottak rendezvényeket április 22-én és szavazás döntött az idei Föld napja kiemelt témájáról. Ez lesz világméretekben a 48. Föld napja, Magyarországon a 28. Hiába teszünk együtt 28 éve a környezetért, még mindig olyan sok – vagy egyre több? - a teendő, hogy a Nemzetközi Föld Napja Hálózat idén először azt kérte, segítsük eldönteni, melyik legyen a Föld napja kiemelt témája három égető feladat közül. Nyert a műanyagmentes világ!

Föld napja

Iskolánk is bekapcsolódott a megmozdulásba, és ennek keretében a tanórákon meghallgattuk a Föld dalát (Bakó Krisztina) és a Föld himnuszát, diákok előadásokat tartottak, felvilágosító tevékenységeket folytattak. Az idei témahetünk témája az újra felhasználás, amibe a diákokat tevékenyen bevonva, interaktív módon valósítottunk meg, csoportfoglalkozásokban praktikus eszközöket, ajándéktárgyakat készítettek elhasznált műanyag eszközökből az újra hasznosítást népszerűsítve.
Az aulában kiállított világítós földgömb hívja fel a figyelmet az ünnepre. Mit tehetsz te? című plakátok, amit a diákok készítettek szintén kiállításra kerülnek.

Föld napja

Tájékozódj, élj műanyagok nélkül, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!2018.04.13.

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Szakmák éjszakája 2018

Ezzel a jelmondattal kezdődött az immár harmadik alkalommal megrendezésre került Szakmák Éjszakája, melynek keretében a Kaposvári SZC 11 tagintézménye várta a szakmaválasztás előtt álló fiatalokat. A kötetlen hangulatban telt este részeként a látogatók bepillantást nyerhetett az iskolák kínálta szakmákba, illetve az interaktív program részeként minden vállalkozó szellemű résztvevő próbára tehette magát és lehetősége nyílt 1-1 szakmai fogás elsajátítására.

Szakmák éjszakája 2018

Iskolánkban a csecsemőgondozáson és ápoláströténeti kiállításon, és sok egyéb érdekes szakmai programon felül különböző kostolók várták az érdeklődőket az egészséges étkezés jegyében.2017.03.27.

70 ÉVES A SZIGETI - JUBILEUMI ÜNNEPSÉG

„Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak.
A jövőnek élünk, a szépért, s jóért, amit tehetünk.”

(Széchenyi István)

Iskolánk 2018-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A jubileumi emlékévhez kapcsolódó rendezvénysorozat megnyitóját 2018. március 27-én tartottuk. A nap folyamán emlékműsor, iskolánk történetét bemutató kisfilm és ápolástörténeti kiállítás várta a vendégeket.

70 Éves a Szigeti!

A jubileumi emlékest lehetőséget adott múltidézésre, jó hangulatú beszélgetésekre, s tehetséges diákjaink is bemutatkozhattak. A szülők, nyugdíjas kollégáink és egykori diákjaink mellett az iskolával partneri kapcsolatot ápoló intézmények képviselői és a Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláinak vezetői is megtiszteltek minket jelenlétükkel. Az egybegyűlteket Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Borhi Zsombor alpolgármester, Gelencsér Ferencné önkormányzati képviselő, valamint Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgató asszonya is köszöntötte A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója is gratulált az intézmény évfordulójához: „Nagyon nagy a múlt, hiszen 70 éven át egészségügyi képzést folytatni, nem kis dolog. Az elődeinknek nagyon nagy érdemei voltak abban, hogy idáig jutott az iskola. Én úgy gondolom, hogy az elődöknek nem kell szégyenkezniük mindazért, amit az iskola jelenleg is folytat." - mondta el Csiba Ágota.

70 Éves a Szigeti!

A rendezvényen a Szigetiért végzett elhivatott tevékenységéért dicséretben részesült: Garai Ágnes, Pintér Jánosné, Kulcsárné Kocsis Éva és Palkovicsné Bíró Beáta. Ignácz Jánosné és Törökné Markovits Katalin tagintézményvezető-helyettesek közel 30 évnyi kiemelkedő, elhivatott munkájukért Szigeti-érmet vehettek át.
Köszönjük vendégeinknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel. Bízunk benne, hogy kellemes emlékekkel gazdagodtak. Az emlékév további eseményeire is várjuk a Szigetihez kötődő egykori kollégákat, szülőket, diákokat és az iskola iránt érdeklődőket!2017.11.29.

NEM CSINÁLTAK NYARAT FECSKÉINK

Sok fecske volt november 29-én a Szigeti udvarán, mindegyiket beavatták, de idén sem csináltak nyarat. Hűvös esős őszi idő volt kint, de iskolánk aulájában jó hangulat uralkodott, mert ezen a délután tartottuk a kilencedikesek beavató rendezvényét.

Fecskeavató

Izgatottan készültek az osztályok a" megmérettetésre", mely után már teljes jogú "Szigetis" diákokká válhattak. Először a kilencedikesek látványos, kreatív bemutatkozását láthattuk, majd – a korábbi évekhez hasonlóan –előkerültek a végzősök beavatási kellékei: a citromok, méz, liszt, a gyerekkori kismotorok, a lekváros és zsíros kenyerek, amelyek segítségével a 'fecskéknek' különféle logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk.
A kilencedikesek kiválóan teljesítettek, így fogadalmat tehettek, és a végzősök hivatalosan is Szigetis-diákokká avatták őket.
Fecskeavató2017.11.22.

SIKERES AZ ÚJRAÉLESZTÉS

Több szimulált beavatkozás mellett az újraélesztési gyakorlatot is kipróbálhatták látogatóink, amelynek nagy sikere volt az Európai Szakképzési Héten, 2017. 11. 22-én, amikor is ismét nyílt nappal vártuk az iskolánk képzései iránt érdeklődőket.

Pályaválasztási roadshow

Az előkészületeket követően, 8.00 órától rövid köszöntővel és tájékoztatóval fogadtuk vendégeinket, akik az iskolánkban oktatott szakmák iránt érdeklődtek. A nap folyamán látogatóinkat sok-sok élmény várta, az iskola diákjai és oktatói segítségével ugyanis vendégeink demonstrációs termeinkben több helyszínen interaktív módon ismerkedtek meg az ápoló, szociális gondozó és ápoló, valamint csecsemő- és gyermekápoló szakmák alapjaival:
  • A vénáskar segítségével megtanulták a vérvétel módját.
  • Meghatározták saját és társaik vércsoportját, illetve vércukorszintjét.
  • Sokan kipróbálták a demonstrációs termekben található élethű babákon a fürdetést, a pelenkázást, az öltöztetést, a lázmérést.
  • A sebimitációs készlet segítségével kipróbálták, milyen sebesültnek lenni.
  • A betegápolás korszerű eszközeit (funkcionális betegágy, betegemelő, EKG készülék) is ki lehetett próbálni.
Pályaválasztási roadshow
A gyakorlati képzőhelyek közreműködésének köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhettek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház életébe is: az intézménylátogatás során bemutatásra került az egészségügyi ágazat néhány területe, és a kórház munkatársai több kórházi osztály munkájával is megismertették őket. Iskolánk minden dolgozójának és a szakképző évfolyamok lelkes tanulóinak köszönhetően maradandó élményekkel gazdagodtak vendégeink.2017.10.19.

PÁLYAVÁLASZTÁSI ROADSHOW

Pályaválasztási roadshow

2017. november 15-én pályaválasztási roadshow volt iskolánkban a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával. Az általános iskolásokat érdekes szakmai bemutatókkal, pályaorientációs programokkal vártuk. A diákok bepillantást nyertek az egészségügyi szakmák világába: vérnyomást mértek, vért vettek, elsajátíthatták az újraélesztés technikáját.
Várjuk őket vissza Szigetis diákként!

Pályaválasztási roadshow


2017.10.19.

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKGIMNÁZIUMOK
TALÁLKOZÓJA 2017.

A Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ötödik alkalommal rendezte meg a szakmai versennyel egybekötött „Egészségügyi Szakgimnáziumok Találkozóját” 2017. október 19- én. Az ország számos településéről érkeztek diákok a megmérettetésre, ahova 5 fős csapatok jelentkezését várták. A verseny 10 állomásán retro feladatokat (például szoknyás pelenkázás, retro ágyazás) kellett megoldani, amelyeket a kollégák a helyszínen a feladat elvégzése előtt mutattak be.
Iskolánk csapata az előkelő 4. helyezést érte el.

2017 m. futás

Csapatunk tagjai:

  • Jandzsó Diána
  • Putnoki Dorottya
  • Dékány Dorottya
  • Szabó István
  • Locz Alex Andor

Felkészítő tanáruk: Kovács József2017.09.30.

2017 MÉTERT FUTOTTUNK

Az Európai Diáksport Nap-ját 2017 méternyi futással ünnepelték iskolánk diákjai, és közel százan teljesítették a kitűzött távot.
Tizenhét ország mintegy egymillió diákja sportolt egyszerre Európa-szerte az egykori Magyar Diáksport Napja -ként indult rendezvényen ami azóta nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A szeptember 30-i jeles napon várják minden általános és középiskola csatlakozását a legalább 120 perces programhoz, amelynek célja megismertetni a mozgás örömét az iskolás gyerekekkel.2017.09.23.

EZÜSTÉREM AZ I. KE CROSS RUN VERSENYEN

A várakozásokon felüli részvevői létszámmal és sérülésektől mentesen zajlott le az I. Kaposvári Egyetem Cross Run megmérettetés. 315 fő nevezett az eseményre, melyből 191 egyéni nevező és 31 csapat állt rajthoz szombaton. A versenyen iskolánk is képviseltette magát 5 diákkal.

Cross Run

Az igencsak komoly, erőt próbáló kihíváson, melyen a célba érés is nagy eredményt jelent, Lotz Alex 10. évfolyamos diákunk a korosztályában ezüstérmes lett, míg csapat kategóriában lányaink ( Pór Dominika Margit, Fekete Vivien, Bényi Anna, Benke Atália) végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva értek a célba. Büszkék vagyunk rájuk!


Cross Run

„A versenyen több mint 80 18 év alatti fiatal is részt vett, akikre különösen büszkék vagyunk. Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek hozzánk szombaton, és reméljük, egy év múlva is sok ismerős arccal találkozhatunk majd. Addig is folyamatosan közzétesszük majd az eseményen készült fényképeket és videókat, továbbá már most elérhetőek a részletes eredmények, az oklevelek és a befutó videó is” – nyilatkozták a verseny szervezői.

       További részletek, képek, videók  
       Pdf  
2017.09.19.

ISMÉT VÉRADÁS VOLT

Mint egészségügyisek eleve hagyománnyá vált nálunk, hogy minden évben iskolánk is hozzájárul a véradás szervezéséhez. Ebben az évben is rögtön év elején helyet adtunk a segítségnek. Mind pedagógusaink mind diákjaink is sokam vették ki részüket, és adtak a vért a rászoruló betegeknek.

Évnyitó
2017.09.01.

2017-18 TANÉV - ÉVNYITÓ

Kellemes őszi napon indult a 2017-2018-as tanévünk. Immáron a 3. évben tarthattuk meg az évnyitó ünnepségünket az új épületünkben. Sok sikert és jó erdményeket kívánunk minden diákunknak!

Évnyitó
2017.08.31.

HA ŐSZ AKKOR MENNEK A FECSKÉK!
DE HOZZÁNK JÖNNEK!

Augusztus 31-re vártuk, és meg is érkeztek iskolánkba a 9. osztályos kisfecskék. A két osztály tanulói osztályfőnökük vezetésével betekintést nyerhetett az iskola életébe, míg játékos feladatok végzése közben egymással ismerkedhettek. A kellemes hangulatban telt órák során, az első közös séta, az első közös ebéd, mind erősíthette bennük a „jó itt és együtt lenni” tudatukat és hozzájárulhatott a „Szigetis lét” kialakulásához.